afbeelding 1a

 

Heeft u ook zo genoten van het TV-programma Maestro van Avrotros?
En wilt u zelf eens ervaren hoe het voelt om een koor te dirigeren?
Als u de uitdaging aandurft, is dit uw kans om een Maestro te zijn!

In het kader van de Cultuurweek 2018 bieden De Grenszangers een gratis workshop dirigeren aan, onder leiding van Math Dirks. Math Dirks is bepaald geen onbekende in de muziekwereld. Hij was onder andere werkzaam als zanger en koordirigent bij Opera Zuid. Op dit moment zingt hij samen met Maurice Hermans liedjes van Toon Hermans in de voorstelling “Altijd zal ik van je houden”. En natuurlijk is Math al jaren dirigent bij Gemengd Koor De Grenszangers.

De Grenszangers zoeken altijd de uitdaging op en streven er voortdurend naar om de zangkwaliteit te verbeteren. Het koor gaat graag de uitdaging aan om gedirigeerd te worden door u!

Wat houdt de workshop in?

Op donderdagavond 3 mei zullen 4 Maestro’s de gelegenheid krijgen om De Grenszangers zo goed mogelijk door een muziekstuk heen te leiden. Math Dirks zal deze Maestro’s begeleiden bij het dirigeren door middel van een korte instructie vooraf en aanwijzingen tijdens de uitvoering. Het is de bedoeling dat de Maestro’s kunnen proeven aan het dirigeren, maar vooral ook ervaren dat muziek draait om passie en plezier. De Maestro’s zullen beoordeeld worden door het koor, dirigent math Dirks en pianist Toon Konings.

Deelnemers ontvangen een dirigeerstok en bos bloemen als aandenken aan deze workshop.

Voelt u de muzieknoten al kriebelen en durft u de uitdaging aan?

Meld u dan aan via: info@degrenszangers.nl (uiterlijk 19 april 2018).
Wij vragen u om uw aanmelding van een korte toelichting/motivatie te voorzien (wie bent u, uw leeftijd, waarom meldt u zich aan, enz.).

Bent u wel nieuwsgierig geworden, maar durft u het dirigeren niet aan? Kom dan vooral luisteren.

De Grenszangers nodigen u van harte uit om een kopje koffie te komen drinken en te kijken naar de Maestro’s en te luisteren naar De Grenszangers.

We hopen op een grote publieke belangstelling!

Locatie: St. Lambertuskerk, Molenstraat 2, 6015 AC Neeritter
Datum: Donderdag 3 mei 2018
Aanvang: 20.00 uur

Logo Grenszangers RGB