"De Grenszangers" hebben een vaste plaats binnen de gemeenschap Neeritter. Een gedeelte van het koor (het kerkkoor) verzorgt nog altijd, iedere week de diensten in de parochiekerk.

Het zogenaamde 'grote' koor streeft ernaar om minstens één keer per jaar zelf een korenavond te organiseren. Hierbij worden bevriende koren uitgenodigd. De Grenszangers zoeken altijd de uitdaging op en streven er voortdurend naar om de zangkwaliteit te verbeteren om zo iedere keer weer een onvergetelijk optreden voor de fans te kunnen geven. Het koor stelt het zeer op prijs om buiten het dorp te gaan zingen op bijvoorbeeld uitnodiging van andere koren. Daarnaast verzorgt het 'grote' koor ieder jaar de kerkdiensten met Kerstmis en de Caeciliamis. Na de Caeciliamis wordt aansluitend de jaarlijkse feestavond georganiseerd, in samenwerking met harmonie St. Lucia.

Een andere traditie is inmiddels ons Adventsconcert in de Decembermaand. Dit gebeurt vaak in samenwerking met andere zuster muziekverenigingen en muzikanten uit Neeritter. In een prachtige ambiance laten we het publiek genieten van sfeervolle zang en muziek.

Foto: Adventsconcert, 11 december 2016

Sinds een aantal jaren organiseert het koor een winterwandeling. Eind December wandelt een fiks aantal deelnemers over de "Itterse" hei en omgeving. Ze genieten van de prachtige natuur en ook van een versnapering onderweg. Naast de winterwandeling worden nog meer activiteiten georganiseerd om de financiën op orde te houden, zoals: het ophalen van oud papier en de potgrond- en viooltjesactie.

Onze wekelijkse repetitie-avond is de donderdagavond. Het kerkkoor repeteert van 19.00 - 20.00 u. in de kerk. Daarna repeteren de totale Grenszangers van 20.00 - 22.00 uur bij CC De Mortel, Leliestraat 2, Ittervoort. Er wordt gerepeteerd aan met name profane nummers, zie ook ons repertoire bij Muziek. Het zijn gezellige avonden waar de "derde" helft ook zeker voor menig lid vaak nog lang duurt.

Sinds 10 februari 2022 repeteren wij samen met Gemengd Zangkoor Vivace uit Ittervoort. Na een oefenperiode hebben beide koren unaniem voor samenvoeging te kiezen. Op termijn zal er een nieuw koor met een nieuwe naam ontstaan. 

Onze dirigent is Theo Collaert, en tijdens de uitvoeringen is de begeleiding in de bekwame handen van Toon Konings.
Kortom: een hartstikke gezellige vereniging!

286266199 3131774523755705 5320488945087931564 n

Foto: Mini avond-concert Ittervoort, 9 juni 2022